Δημοκρατική Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα

Το μήνυμα της πορείας προς τον λαό που έδωσε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας και θα επαναλάβει και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην πόλη μας, την Πάτρα, μεταδίδεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε όλη την Ελλάδα και στους συμπατριώτες μας στην Κύπρο και το εξωτερικό. Αιτία δεν είναι άλλη, από την ανάγκη να γυρίσει ο τόπος σελίδα και να αφήσει πίσω του τις ημέρες διακυβέρνησης Μητσοτάκη, μιας, ομολογουμένως, από τις χειρότερες της μεταπολίτευσης. Μια δημοκρατική αντεπίθεση, που δεν είναι δημιούργημα κάποιου γραφείου επικοινωνίας, αλλά αντανακλά την αγωνία του Ελληνικού Λαού για τη συνολική πορεία της χώρας και την κοινή βούληση να μπει επιτέλους τέλος στην οπισθοδρόμηση της χώρας.

Για να αποκατασταθεί στα μάτια των πολιτών η αξιοπιστία των θεσμών και του πολιτικού προσωπικού. Η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών κατέδειξε με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν ωχριούν μπροστά σε τίποτε. Τι κι αν πια οι αποδείξεις έφτασαν στο ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας καιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του με στρεψοδικίες, παραπληροφόρηση και παρερμηνευμένα αρχαία ρητά, προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Αλλά, ευτυχώς για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας, όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας του κυβερνητικού κυνισμού, που δείχνει ότι η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της για να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

Για να καταστεί, επιτέλους, η πολιτική ευθύνη, συνώνυμο της δημοκρατικής πολιτικής συμπεριφοράς. Με όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να παραμένει στο απυρόβλητο και κυρίως στη θέση του. Εμείς δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε «πειθαρχικό» του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο, απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες, που στην αρχή λοιδορήθηκαν επειδή τις έβγαλε ο Βαξεβάνης, που έχει δικαιωθεί για όλες τις αποκαλύψεις του, και τις επιβεβαίωσε μια από τις ναυαρχίδες του αστικού τύπου, ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να είχε θέσει ήδη τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού και ο τελευταίος να είχε ζητήσει την παραίτησή του.

Για την αποκατάσταση του κακοποιημένου κράτους δικαίου, με επιστροφή στη διάκριση των εξουσιών, ώστε να μην υπάρχει καμιά υπόνοια στους πολίτες περί επηρεασμού της ελληνικής δικαιοσύνης, λόγω παρεμβάσεων ανώτατων λειτουργών της τελευταίας σε σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή των παρακολουθήσεων ή στην άδικη παραπομπή έντιμων λειτουργών της όπως η κ. Τουλουπάκη. Η αξιοπιστία της δικαιοσύνης έχει καταβαραθρωθεί και η κυβέρνηση έχει βαρύτατη ευθύνη σε αυτό. Από την άλλη πλευρά η επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές επιτείνει αυτή την αίσθηση των πολιτών που φαίνεται να ανησυχούν για το αν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν μεροληπτούν και λειτουργούν προς όφελος των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει νερό στο μύλο του ακροδεξιού λαϊκισμού και των νοσταλγών του ναζισμού.

Για κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Όσο κι αν κάποιοι μας εγκαλούν ότι λέμε τα ίδια, εμείς θα υπενθυμίζουμε στον Ελληνικό Λαό τα έργα και τις ημέρες των Πάτση, Χειμάρα, Μαραβέγια, Ευθυμίου και ων ουκ έστι αριθμός, που καταδεικνύουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι δεν πρόκειται περί παρεκκλίσεων, αλλά αποτελούν πλειοψηφική νοοτροπία στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Και όλα αυτά όταν Έλληνες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους για μικρά χρέη, που λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης, έχουν διογκωθεί, απειλώντας να εξαφανίσουν εν μια νυκτί τους κόπους μιας ζωής. Επιπλέον, και με πρόσχημα τη νέα οικονομική κρίση, που φαίνεται προ των πυλών και που η ίδια κυβέρνηση δημιουργηθεί, θα συνθλίψει περαιτέρω και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικών πολιτικών.

Για αντεπίθεση απέναντι στην ακρίβεια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που ανεβάζουν συνεχώς τις τιμές των τροφίμων. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, σε βασικά προϊόντα όπως τα γαλακτομικά, το ελαιόλαδο και άλλα τρόφιμα οι τιμές θα πάρουν την ανιούσα, επιβαρύνοντας τις ήδη υπάρχουσες και αυξημένες. Τα ελληνικά νοικοκυριά τείνουν πια να ξεχάσουν και το τσίμα-τσίμα, αφού το ταμείον είναι μείον ,και σημάδια βελτίωσης, ακόμη και με την πλειοδοσία επιδομάτων, δεν φαίνονται στο ορίζοντα. Από την άλλη πλευρά η χώρα στο όνομα μιας στρεβλής ανάπτυξης η Ελλάδα μετατρέπεται σε «Κούβα του Μπατίστα», με χαμηλόμισθους εργαζομένους και αναπτυξιακή «μονοκαλλιέργεια». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον αντίποδα αντί για αυξήσεις στα έξοδα, προτείνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και θέσπιση ενός μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό, για να ελαφρύνει τα βάρη στα κοινωνικά νοικοκυριά και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη.

Για τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εποχή, θα αποκαταστήσει την εικόνα της στο εξωτερικό, που τόσο έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα. Όσο και αν επαίρονται οι κυβερνώντες για μεταρρυθμίσεις, αυτό που έχουμε δει είναι ανάλγητες κοινωνικές πολιτικές, όπως π.χ. στην υγεία ή συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έβαλε στις ράγες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2019. Οι μόνες «μεταρρυθμίσεις» που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν η απορρύθμιση της αγοράς προς όφελος των «δικών της παιδιών» και η παρακολούθηση υπό την εποπτεία του μεγάρου Μαξίμου πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμιά απάντηση. Την απάντηση όμως στο δίλημμα «δημοκρατία ή εκτροπή» θα τη δώσει ηχηρά ο Ελληνικός Λαός στις εκλογές…

Όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας του κυβερνητικού κυνισμού, που δείχνει ότι η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της για να μείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντί για αυξήσεις στα έξοδα, προτείνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.