Χώρα υπό διάλυση με υπογραφή Μητσοτάκη

Από πού να το πιάσει κανείς… Η πατρίδα μας βιώνει μια από τις πιο «σκοτεινές» περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια περίοδος νοσηρότητας του δημόσιου βίου και κοινωνικής αναλγησίας, που θυμίζει της αλήστου μνήμης εποχές της διακυβέρνησης του πατρός Μητσοτάκη και μάλιστα στη χειρότερη και πιο εξελιγμένη εκδοχή της. Υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτικών, στρατιωτικών δημοσιογράφων και πολιτών, καθώς και υπόνοιες για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ακρίβεια και ανατιμήσεις που έχουν καθηλώσει τα νοικοκυριά, όταν εκλεγμένοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πλουτίζουν «παράνομα και αντισυνταγματικά», νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε υγεία, κοινωνική ασφάλιση και παιδεία που έχουν απευθείας στόχο τα δημόσια αγαθά και το κράτος πρόνοιας, επικίνδυνα παιχνίδια με τα οικουμενικά σύμβολα πολιτισμού της χώρας, κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά, προπαγάνδα μέσω του ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης και σχεδιασμένη κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

  • Είναι πρωτόγνωρο στα δημοκρατικά χρονικά της πατρίδας μας αυτό που έχει συμβεί με τον Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. κ. Φλώρο. Ως συνέχεια των αποκαλύψεων στην υπόθεση των υποκλοπών, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και την εκτίμηση από αυτά τα στοιχεία ότι μέρος της κατασκευής του σπιτιού συγγενικού του προσώπου έχει πληρωθεί με «μαύρα χρήματα». Και αντί να υπάρξουν παραιτήσεις, τη Δευτέρα, την ώρα που τα κανάλια είχαν στρέψει τα βλέμματα της κοινής γνώμης στην κηδεία του τέως βασιλιά, έγινε άρον άρον ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε την παράταση για ένα χρόνο της θητείας του κ. Φλώρου, όταν την ίδια στιγμή η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA ζητά αλλαγές για τη θεσμική θωράκιση της χώρας και την απόσυρση του νόμου που η ΕΥΠ πέρασε στον πρωθυπουργό τον Ιούλιο του 2019.
  • Είναι επίσης πρωτόγνωρο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Ντογιάκος, να προβαίνει σε «γνωμοδότηση» για την απαγόρευση ελέγχου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από την ΑΔΑΕ, «κατά παραγγελία» όπως είναι η πεποίθηση των πολιτών. Ευτυχώς που ο έντιμος και δημοκράτης πρόεδρος της κ. Ράμμος «φυλάττει Θερμοπύλας», ενώ 16 κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας μας έδειξαν ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός».
  • Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις έχουν γονατίσει την ελληνική οικογένεια και τα ελληνικά νοικοκυριά. Και αυτά δεν είναι «προπαγάνδα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πραγματικά φαινόμενα που καταγράφονται ανοδικά και καθημερινά. Η ίδια η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι τιμές σε βασικά προϊόντα όπως ο καφές, το κοτόπουλο, το ψωμί και το λάδι έχουν αυξηθεί αισθητά έως πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον πολλοί ιδιοκτήτες κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας τους όταν
  • Την ίδια στιγμή, Πάτσηδες, Χειμάρες, Μαραβέγιες, Ευθυμίου και Κουτούπηδες θησαυρίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού με απευθείας αναθέσεις στους εαυτούς τους. Θα επαναλάβω αυτό που συνηθίζω να λέω, όχι βέβαια μόνον εγώ, αλλά όλη η κοινωνία, ότι παλιότερα εκλέγονταν για να κάνουν ρουσφέτια σε άλλους -χωρίς βέβαια να λείπουν κι αυτά αφού το τελευταίο διάστημα γίνεται όργιο προσλήψεων ημετέρων-, τώρα για να κάνουν ρουσφέτια στους εαυτούς τους. Φαινόμενα κερδοσκοπίας και διασπάθισης του δημόσιο χρήματος που οι συμπολίτες μας τα έχουν εγγράψει στον «σκληρό δίσκο» τους και θα αποδώσουν τα δέοντα την ώρα της κάλπης.
  • Η τραγική ιστορία με το 6χρονο παιδί από τα Γρεβενά είναι επίσης δείγμα της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι άνευ σχολιασμού η κυνική δήλωση γνωστού φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου για να μην ζητάμε παιδικές ΜΕΘ στα Γρεβενά ή όπου αλλού, ωστόσο, αντικατοπτρίζει την άποψη και των κυβερνώντων. Μια ανάλγητη πολιτική -να μην ξεχάσουμε την «εγκληματική» αμεριμνησία με την έλλειψη φαρμάκων-, που κατεδαφίζει τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, με θύματα φυσικά τους ασφαλισμένους. Και στην παιδεία και τον πολιτισμό τα πράγματα δεν πάνε πίσω στις νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες, που θέλουν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και την ενίσχυση αμφιβόλου επάρκειας εκπαιδευτικών οργανισμών. Πιο πρόσφατο και χτυπητό παράδειγμα της απαράδεκτης εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι η προς τα κάτω εξίσωση των πτυχίων σχολών παραστατικών τεχνών με το απολυτήριο λυκείου. Γεια στο στόμα, λοιπόν, του μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, που στην πρόσφατη μεγαλειώδη συναυλία του στο ΣΕΦ αυτοσυστήθηκε ως απόφοιτος λυκείου…
  • Το φιάσκο και τα λάθη της κυβέρνησης στον πολιτισμό δεν σταματούν εδώ, αλλά διακινδυνεύουν και άλλα πιο οικουμενικά ζητήματα όπως η επιστροφή των «Γλυπτών του Παρθενώνα». Είναι δυνατόν σοβαρή κυβέρνηση να γνωρίζει τη θέση της βρετανικής κυβέρνησης και να επιμένει σε ένα προεκλογικό πυροτέχνημα που παρ’ ολίγο να σκάσει στο «κεφάλι» του ελληνικού πολιτισμού; Η ψηφοθηρική  διαχείριση και η άτακτη υποχώρηση δείχνουν τον καιροσκοπικό σχεδιασμό και την προχειρότητα στα ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς. Συμπτώματα που τα είδαμε και τι τελευταίες ημέρες στο Τατόι, που μόνο φακιόλι δε βάλανε η κα Μενδώνη και η κα Παναγιωταρέα για να κάνουν «γενική».
  • Με αφορμή το τελευταίο και την κηδεία του τέως βασιλιά να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά. Ξεκίνησαν με μια απόφαση σε διυπουργική(!) για ταφή ιδιώτη και λίγο έλλειψε να δούμε τους κιλλίβαντες και το ιππικό στο σύνταγμα. Η αναβάθμιση της παρουσίας της κυβέρνησης με την παρουσία του κ. Πικραμμένου έδειξε τις πραγματικές προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απλώς φοβήθηκαν τους κεντρώους ψηφοφόρους. Οι τελευταίοι όμως δεν είναι πρόβατα, όπως νομίζουν στην κυβέρνηση και αυτό θα φανεί στις εκλογές όταν θα δώσουν την ψήφο τους για την μεγάλη προοδευτική ανατροπή.
  • Τέλος, η προπαγάνδα και η κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έχει προ πολλού υπονομεύσει τον πλουραλισμό και την ισότητα στον δημοκρατικό διάλογο. Τελευταίο επεισόδιο η διά στόματος πρωθυπουργού δήλωση σε στελέχη του κόμματός του περί αναταράξεων και τοξικότητας από τους αντιπάλους. Δηλαδή, η αντιστροφή της πραγματικότητας, από ένα πρωθυπουργό που επί των ημερών του είναι κοινό μυστικό στο διεθνές περιβάλλον ότι η χώρα έχει ζήσει τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτικά καταρράκωση των θεσμών και της λειτουργίας της δημοκρατίας μας. 

Η απάντηση στον πρωθυπουργό θα δοθεί από τον Ελληνικό Λαό με την ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το πρόγραμμά του που έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, καθώς και τα εθνικά συμφέροντα. Το τέλος αυτής της παρένθεσης νοσηρότητας είναι κοντά. Με ελπίδα και αλληλεγγύη για Δικαιοσύνη Παντού!

Πάτσηδες, Χειμάρες, Μαραβέγιες, Ευθυμίου και Κουτούπηδες θησαυρίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού με απευθείας αναθέσεις στους εαυτούς τους. Φαινόμενα κερδοσκοπίας και διασπάθισης του δημόσιο χρήματος που οι συμπολίτες μας τα έχουν εγγράψει στον «σκληρό δίσκο» τους και θα αποδώσουν τα δέοντα την ώρα της κάλπης.

Οι κεντρώοι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα, όπως νομίζουν στην κυβέρνηση και αυτό θα φανεί στις εκλογές όταν θα δώσουν την ψήφο τους για την μεγάλη προοδευτική ανατροπή.